Liefdevolle fotografie

Over Nicole

Personal branding fotografie Natuurlijk licht fotograaf

Mijn naam is Nicole Schmidt. Ik ben 47 jaar en ik woon met mijn man Micha, 3 zonen (Sam, Thom en Daan) en onze hond Benjamin in Panningen. Dit ligt in gemeente Peel en Maas. Ik ben "natuurlijk licht fotograaf". Dit betekent dat ik alleen met natuurlijk licht werk, dus zonder flitsers.

Ik fotografeer families. Denk hierbij aan opa en oma met hun kinderen en kleinkinderen, maar ook baby’s en gezinnen. Lekker buiten, in een mooi stukje natuur, gaan we op avontuur om pure geluksmomenten vast te leggen. Foto's die oprecht zijn en vanuit pure emotie. Nieuw in mijn aanbod is iris fotografie. Een iris is, net als een hand- of voetafdruk, uniek. Je ziet een prachtig, magisch lijnenspel met prachtige kleuren. Personal branding is ook een onderdeel van mijn aanbod. Jou, als persoon, vastleggen UNIEK zoals jij bent! Het is zo belangrijk om te laten ZIEN wie de persoon is achter jouw bedrijf.


Familie is voor mij het allerbelangrijkste. Het fotograferen heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader maakte thuis altijd foto's met zijn camera. Helaas is hij al lang geleden overleden aan slokdarmkanker - ik was toen 22 jaar. Ik heb helaas dan ook weinig foto's van hem. Door deze gebeurtenis is mijn familie nog belangrijker voor mij geworden en ik geef ze dan ook alle liefde die ze verdienen.
En juist hierdoor ook, weet ik hoe belangrijk het is om geluksmomenten - hoe groot of klein ze ook zijn - in je leven vast te leggen. Al is het maar als herinnering voor later. Je knippert een keer met je ogen en voordat je het weet zijn er alweer een aantal jaren verstreken.

 

"𝙻𝚒𝚏𝚎 𝚒𝚜 𝚏𝚞𝚕𝚕 𝚘𝚏 𝚜𝚝𝚛𝚒𝚎𝚜. 𝚈𝚘𝚞 𝚓𝚞𝚜𝚝 𝚗𝚎𝚎𝚍 𝚝𝚘 𝚌𝚊𝚙𝚝𝚞𝚛𝚎 𝚝𝚑𝚎𝚖"


Inmiddels heb ik al verschillende opleidingen/trainingsdagen achter de rug. Ik vind het belangrijk om mijzelf steeds te blijven ontwikkelen. De opleiding "Fotografie voor Experts" heb ik met succes afgerond en ik mag mij een ‘award winning photographer’ noemen. Dit is een prijs die ik gewonnen heb in de categorie portretten. Voor de Stichting Earlybirds fotografeer ik vroeggeboren kindjes in het ziekenhuis, en ik vertel hun verhaal in beeld. Ik ben heel dankbaar dat ik dat mag doen.
Naast de fotografie werk ik parttime bij de Kamer van Koophandel. Ik schrijf nieuwe ondernemingen in, geef ondernemersadvies en ben preventie fraude ambassadeur. Communiceren, een luisterend oor bieden en rust uitstralen zijn eigenschappen die mij van pas komen bij mijn werk, én als fotograaf. Verder sta ik bekend als een heel positief en prettig persoon, die mensen in hun waarde laat en altijd het goede ziet in mensen. Naast fotografie lees ik graag, kijk graag naar Netflix, drink graag een wijntje en ontspan in onze hottub. Mijn guilty pleasure is paprika chips en chocolade door elkaar eten. Echt jammie!


Iedere familie heeft zijn eigen unieke, authentieke verhaal en dat leg ik vast in beelden, gefotografeerd vanuit gevoel, passie en vertrouwen. Iedere foto is vast wel een keer gemaakt, maar alleen nog niet door mij. Niemand ziet wat ik zie! Ik maak foto's die oprecht zijn, zonder de gemaakte 'cheese-lach'. Pure emoties, gefotografeerd vanuit het hart. Dat maakt mij onderscheidend van andere fotografen. Je gaat met mij op avontuur omdat je houdt van de unieke belevenis dat ik jou vastleg gewoon zoals je bent, puur. Ik laat jou in je waarde en ik geef je alle aandacht door de tijd te nemen. Hierdoor is de fotoshoot ontspannen, er is ruimte voor je eigen ideeën en het is vooral gezellig. Laat mij jouw verhaal vertellen en jouw schatkamer vullen met pure geluksmomenten zodat de herinneringen levend blijven.

 

"PUUR is beter dan perfect"

E-mailen
Bellen
Map
Info